Колаж: Кремлин.ру, уикипедия, Беше изразена надежда, че ще бъдат организирани сериозни

...
Колаж: Кремлин.ру, уикипедия, Беше изразена надежда, че ще бъдат организирани сериозни
Коментари Харесай

Путин към канцлера на Германия: Украйна избягва изпълнението на Минските споразумения

Колаж: Кремлин.ру, уикипедия, 

" Беше изразена вяра, че ще бъдат проведени съществени договаряния по всички въпроси, повдигнати от съветска страна “, се казва в изявление на Кремъл след диалога сред руския президент Владимир Путин с новия немския канцлер Олаф Шолц в първия им телефонен диалог. Путин поздрави събеседника си за началото на работата му на този пост.

Освен това съветският водач осведоми канцлера за предложенията за гаранции за сигурност, които Москва изпрати на западните си сътрудници и които изключват по-нататъшното придвижване на НАТО на Изток и разполагането на системи за стремително оръжие в прилежащи на Русия страни.

Лидерите разискаха и уреждането на спора в Източна Украйна. Владимир Путин обърна внимание на Шолц, че Киев към момента настойчиво заобикаля осъществяването на Минските съглашения, което е спънка за провеждането на нова среща на върха в нормандския формат.

И двамата водачи показаха своя „ интерес от поддържане на контакт “ по разнообразни канали.

„ В тази връзка беше маркирано, че като първият бургомайстор на Хамбург Олаф Шолц се е занимавал с побратимяване на връзките с Санкт Петербург от доста години “, добави Кремъл.

Припомняме, че Олаф Шолц беше определен за нов канцлер на Германия на 8 декември, заменяйки Ангела Меркел. Като част от речта си в Бундестага, той обяви готовността на Германия за градивен разговор с Русия и за нейната подготвеност „ да прави повече опити за реализиране на взаимно съгласие, за прекъсване на спиралата на ескалация “, написа Life.ru.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР